Stickträff i Norrköping

Igår hade vi stickträff! Vi var ett glatt gäng på ca 35 kvinnor i varierande ålder som strålade samman i Weibes, SMHIs matsal. Under ett par timmar så fikade vi, åt lunch, fikade igen och däremellan blev det mycket prat och självklart en del stickande. Jag får väl erkänna att jag inte hann sticka så värst mycket, det var för många trevliga människor att prata med och titta på vad de höll på att sticka eller studera något färdigstickat de hade med sig. Idéer och tips utbyttes och vi hade kort och gott en kanontrevlig dag!

Det var många nya ansikten. En del kände varann från stickcafé på Vetekornet (dit har jag aldrig kommit iväg, tiderna har oftast inte passat mig så bra). Resten av gänget var de som jag bekantat mig med under de senaste månaderna på stickcafé på Världens bar och på café Broadway.

Lika mycket som vi stickare älskar att prata om vårt handarbete med varandra så älskar vi att klämma och känna på garn. Så vi var självklart väldigt glada att vi hade lite garnförsäljning på plats! Det var Popsi från Norrköping och Garnnetto från Linköping som var på plats. Lokalen var verkligen perfekt! Gott om plats att sitta på, rymliga bord för allt garn och sedan en del där vi satt och åt lunchen (så vi slapp plocka undan vårt handarbete under tiden).

Lite ögongodis från dagen:

stickträff Norrköping

stickcafe Norrköping

Johanna Wallin stickatVi hade även besök av Johanna Wallin som visade saker från bland annat sina stickböcker!

stickad krage Sticka mera småvarmtMössan och kragen är från hennes bok Sticka mera småvarmt. Visst är de snygga?! Både mössan och kragen vill jag göra till nästa vinter. De färgglada muddarna tror jag hon har mönster till på sin Ravelry-sida (jag håller mig än så länge borta från den sidan, jag har nog med projekt på gång och behöver inte frestas mera!)

pulsvärmare i alpackaDessa pulsvärmare hade hon gjort i alpacka! Jag tycker de är riktigt läckra, och borde verkligen ta tag i att sticka lite mer med olika färger. Oftast blir det enfärgat…

På träffen fick jag även möjlighet att testa en nystmaskin!

nystmaskinDen här nystmaskinen var jättebra! Det är bara den lilla kroken ner till höger som rörde på sig (ja, pinnen som garnet sitter på också förstås, men den vobblade inte, det finns visst nystmaskiner där nystanet under nystandets gång gör just det). Elins garn var riktigt läckert, själv passade jag på att nysta om ett av mina Mallorca-garn. Garn från Yarn-Paradise är väldigt billigt men en minussida är att nystanen inte är så bra, mitt Mallorca blir en enda stor trasselhög mot slutet.

Vi pratar redan om att ordna en ny stickdag i oktober, så nu ser jag fram mot hösten!

 

 

 

2 thoughts on “Stickträff i Norrköping

    • Vi planerar att ha dem en gång i halvåret. Bäst koll får du via ett av stickcaféernas facebookgrupp; Stickcafe i Norrköping. Nästa träff planeras till april.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *