Billigt garn på nätet

Jag fick för bara någon vecka sedan tips om ett ställe i Turkiet som sålde väldigt billigt garn. Nu har jag inte kunnat hålla mig utan jag lade en beställning i måndags kväll!

yarn paradiseI onsdags eftermiddag (!!!) fick jag mitt paket. Det är 400 g av varje garn och det vita, blå och aprikosfärgade garnet har jag redan bestämt vilka tröjor jag ska göra med dem. Det vit-grön-bruna garnet är ganska likt Järbos garn Stella. Dessa nystan ska det nog bli diverse poncho och sjalar av.

Garnet är beställt från Yarn paradise och för 1,6 kg betalade jag, inklusive frakt, 350 kr! Som om garnet inte redan från början är väldigt billigt så har de tisdagsrea (ex prissänkt på utvalda produkter och nya garnsorter), garagerea (sista paketen av utgående garn reas ut) och fyndpriser.

Jag stödjer hemskt gärna min lokala garnaffär, men de har faktiskt inte allt och med allt mitt pyssel (och smålänning i grunden!) så letar jag självklart alltid efter bra priser.

5 thoughts on “Billigt garn på nätet

 1. Vilka fina garner de har! sitter faktiskt och kollar på deras hemsida nu och jag undrar om du betalade någon tull?

  Ha en bra kväll 🙂

  • Hej Hanna!
   Nej, jag har aldrig betalat någon tull när jag handlat från Yarn-paradise. Det är ju inom EU så det ska du slippa. Däremot har jag hört rykten om att man sedan januari 2015 kanske måste betala moms när man köper garnet från Turkiet.
   Håll ögonen öppna på i synnerhet tisdagar då de har extrapris på garn (har de inte ändrat det så “släpps” erbjudandet redan kl 18 på måndag kvällen). Med DHL Express går det jättesnabbt att få leveransen!

 2. Jag har beställt garn från YarnParadise och fick min leverans idag och hemma väntade en faktura från DHL Express på 215kr. Avgift för införselmoms och utläggningserättning. Mindre kul, så jag kommer att tänka mig för innan (om) jag beställer därifrån igen.

  • OJ! Ja, då har det verkligen blivit förändring sedan årsskiftet. Misstänker att jag troligen inte kommer beställa något mer därifrån längre utan nöjer mig med butiker här hemma och försöker handla lite mer på mässor, så som Syfestivalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *