Renovering av källaren del 3

Efter att alla väggar hade rivits i källarrummet vi renoverar var det dags att börja bygga upp det igen. Vi rev ner alla brädor som satt i taket och köpte tunna, vita skivor som man kan skjuta in i varann, ungefär som klickgolv men det är till taket.

nytt källartak

Vi skruvade fast det i takbjälkarna. Genom att ha plockat ner det gamla taket vann vi lite höjd i rummet, och en bonussak var att vi såg att det inte fanns något dåligt som fukt eller möss.

Nu skruvade vi även fast de fyra extrastöden som vi satt in, som även ska bli en hylla. Mellan det vita taket och de grova träskivorna la vi in lite isolering.

Här har vi kommit ungefär halvvägs. Vi fick även sätta ett par smalare brädor på plats på de fyra pelarna, de visar tydligt var vi tänkt ha hyllplanen senare.

Färdigt! Rummet är städat och vi har även hunnit sätta lite färg på hyllstommen. Man kan ana sig till en tydlig kant i taket. Vi var tyvärr tvungna att sätta upp taket på det sättet, eftersom vi skruvade fast det i de bärande bjälkarna.

Vi är inte direkt nöjda med taket men det är i alla fall bättre än hur det var innan! Skulle vi göra om det skulle vi däremot välja något annat material. Att ta det billigaste är inte alla gånger det smartaste man kan göra. Vårt tak var redan från början lite ojämnt och det hade blivit bättre om vi satt upp något annat som hamnat mitt emellan. Men då hade vi förlorat lite i takhöjd.

Nästa steg blev att ta tag i golvet. Som ni ser så är det inte i samma höjd. För övrigt visar den sista bilden väldigt tydligt hur gången tidigare gick. Kanten till vänster visar var väggen till gamla köket stod och de sandfärgade sträcken i golvet på högra sidan av bilden är ganska exakt var väggen till de ursprungliga två småförråden fanns. Öppet rum, några vitmålade väggar och vitt tak har gjort stor skillnad på detta rum!

2 thoughts on “Renovering av källaren del 3

  1. Tjusigt!
    Svårt det där med material och färg och ojämnheter. Jag skulle vilja ha något att renovera, men jag tänker att jag nog får begränsa mig lite första gången.

  2. Åh vad fint med nytt tak. Vad spännande med renovering. Vi renoverar också i vårt hus. Har fortfarande lite kvar här uppe på “boytan”.. sen blir det till att renovera i källaren också. Lycka till med resten av renoveringen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *