Philips Avance kaffebryggare

Jag har under de senaste veckorna buzzat Philips nya kaffebryggare Avance, dvs jag har bjudit hem vänner på en kopp kaffe och berättat vad jag tycker om denna nya produkt. Jag är en Buzzador, dvs ibland har jag chans att få prova på en del produkter som är nya på marknaden eller som ska lanseras. En del kampanjer är gratis men andra får man betala för, men med en viss rabatt. Vår nya kaffebryggare är en kampanj av det senare slaget.

Philips Avance kaffebryggareVår förra kaffebryggare var också av märket Philips så det gjorde det extra lätt att bestämma sig för att anmäla sig till kampanjen! Jag tycker designen är väldigt snygg och den passar bra in i vårt kök. Bryggaren ger upp till 10 koppar kaffe och bryggar kaffet ganska snabbt! Det har varit riktigt skönt när vi varit fler än 2 som ska dricka kaffe, alla kan njuta av en kopp java samtidigt! Tidigare fick vi planera lite eftersom den bryggaren var mindre och bara bryggde max 3 koppar i taget.

Vattnet fyller man på i samma behållare som kaffet. Jag gillar verkligen hur de ljusa prickarna blir mörka när man fyllt på vatten. Vid det här tillfället har jag bara fyllt på vatten för 4 koppar kaffe. Jag tycker det bästa är att först fylla på vatten och därefter sätta i kaffefiltret och skopa i kaffet. Då står behållaren plant på bänken och jag ser om jag råkat vinklat den när jag fyllde på vatten och kanske fått lite för lite vatten.

Kaffebryggaren har en inställd timer, och det tycker jag är riktigt bra! Den håller även bra temperatur på kaffe. Startknappen är riktigt skön då den bara är ungefär som två plattor. Med två fingrar på varsin sida om den ger jag ett lätt tryck och bryggaren startar. Att även fixa en snygg design på on/off-knappen tycker jag är riktigt schysst av Philips.

Men är allt bara bra med bryggaren? Nej, det finns faktiskt lite negativt också. Behållaren med vattnet och kaffepulvret måste sättas dit ordentligt. Det är viktigt att trycka fast den ordentligt. Jag tycker att jag gör det varje gång men vid några tillfällen har det blivit en mm glapp och då låter det som att bryggaren kör igång men kaffet rinner inte ner. Därför vill jag helst stanna kvar i köket en stund tills jag ser att det börjar rinna ner. Jag skulle egentligen gärna ha sett att man kunde välja hur lång timertiden ska vara. 2 timmar som bryggaren är programmerad på tycker jag personligen är lite för länge att låta bryggaren stå på. Har jag inte kommit tillbaka och fyllt på kaffet efter ½ timme så vill jag troligen inte ha mer. Men om jag vill ha mer eller inte vet jag aldrig när jag tar första koppen…

Det finns en till minussida. Flera gånger dricker jag kaffe när jag är själv hemma. Att brygga 3 koppar varje gång gör att kaffet har gått åt betydligt mycket snabbare än det gjort tidigare! Vi gillar kaffe nybryggt så inget tala om att fylla på kaffet på termos och spara till dagen efter! Så den biten gjorde gamla bryggaren mycket bättre: den var perfekt då bara jag skulle ha mig en kopp kaffe.

One thought on “Philips Avance kaffebryggare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *