Sticka en åkpåse

Den här stickade åkpåsen gjorde jag till min systerson. Mönstret har jag hittat hos Garnstudio.

stickad åkpåse1a

Jag har använt ett annat garn än det som är rekommenderat i mönstret. Det jag använde heter Bamboo från Idéna. I mönstret är det rekommenderat att sticka med stickstorlek 4 mm, på etiketten på mitt garn står det att Bamboo blir bäst att sticka med 5 mm tjocka stickor. Jag stickar ofta med annat garn än vad som står rekommenderat i mönstrena och tycker det oftast inte har några problem. Det enda är att man måste vara lite uppmärksam på hur stort plagget blir. Jag fick exempelvis repa upp storleken 12/18 månader och sticka för 6/9 månader men måttet blev som för 12/18 månader!

stickad åkpåse1b

Visst ser han glad ut? Mosters lille jedi! De virkade figurerna i mobilen har hans mamma gjort själv.

2 thoughts on “Sticka en åkpåse

  1. Men å, vilken härlig åkpåse! Supersöt! Synd att man inte planerar fler barn, för jag hade lätt kunnat ha en sån här då. 🙂 gillar din idé med 24 julgranspynt. Varit inne nästan varje dag tror jag! Ser redan fram emot nästa år, det blir väl 24 nya pynt då? 😉

    • Den var verkligen riktigt uppskattad av min systerson 🙂 Och det bästa var att den var så lång så han kunde ha den länge!

      Jodå, det lär säkert bli en pysslig adventskalender nästa år med 😀 Jag går redan och klurar på ett nytt tema, man ska ju börja i tid 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *